bannerfoto3
bannerfoto2
bannerfoto1

Algemene voorwaarden en werkwijze van Hebben en Houten

Prijzen
Alle prijzen op deze website zijn in euro’s inclusief BTW. De prijzen van de producten zijn gebaseerd op het zelf ophalen van de artikelen in de loods. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of drukfouten. Aangezien in uitzonderlijke gevallen twee bestellingen elkaar kunnen kruisen op de website, kan het voorkomen dat meerdere mensen hetzelfde artikel bestellen. De eerste koper heeft dan het eerste recht op dit artikel.

 

Afhalen of bezorgen via de bezorgservice van Hebben en Houten
De artikelen kunnen op afspraak worden afgehaald bij onze loods, Heinoseweg 12 te Zwolle. Betaling bij afhalen in de loods kan met PIN of contant. Ook kunt u gebruik maken van onze eigen bezorgservice.

 

Planning en leveringsdag
Tijdens het afhandelen van de betaling van het meubelstuk en de bezorgkosten komen we samen overeen tot een bezorgdatum en tijd. Wij raden u aan om bij twijfel over het product altijd vooraf te komen bekijken in onze loods in Zwolle. Laat ons weten dat u komt, dan zorgen we dat het product voor u klaar staat!
Mocht een bestelling om wat voor reden dan ook retour gestuurd worden, dan krijgt u de aankoopprijs van het meubelstuk retour. De transportkosten krijgt u niet retour en zijn dus voor uw eigenrekening. HEBBEN EN HOUTEN is niet verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen die ontstaan als je zelf het vervoer organiseert.

 

Versturen per post
• Pakketpost: Kleine artikelen van maximaal 50x50x100 cm die niet zwaarder zijn dan 10 kg (incl. verpakking), kunnen via de PostNL verstuurd worden (eigen risico koper). De verzendkosten bedragen € 10 per pakket.
• Voor grotere of zwaardere pakketten is de prijs op aanvraag. Niet alle producten kunnen als pakketpost verstuurd worden. Indien het product te groot of te kwetsbaar is voor transport via Post NL, dan kan het worden afgehaald of worden bezorgt via de bezorgservice van HEBBEN EN HOUTEN.
Deze verzendkosten gelden voor Nederland en zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen. De kosten van verzending per post naar het buitenland zijn op aanvraag. Mocht de bestelling om wat voor reden dan ook retour gestuurd worden, zijn de retour verzendkosten voor jouw rekening.

 

Betaling
Bij het afhalen van producten in onze loods kun je ter plaatse betalen (contant of PIN).
Bij bezorging van de meubelen via de bezorgservice van HEBBEN EN HOUTEN vragen wij vooruitbetaling van de meubelen en de transportkosten. Mocht het zo zijn dat bij bezorging het meubelstuk toch door u retour wordt gestuurd dan krijgt u de betaling van het meubelstuk terug. De transportkosten krijgt u niet retour.
Bij verzending van producten via PostNL vragen wij vooruitbetaling van de producten en de verzendkosten.
Zolang het product niet volledig betaald is blijft het eigendom van HEBBEN EN HOUTEN.
HEBBEN EN HOUTEN is geen webshop maar er is wel reservering mogelijk via deze website. Daarom betalen klanten ter plekke in de loods contant of via de pin bij het afhalen van het meubelstuk. Wilt u het meubelstuk bezorgd hebben dan dient u vooraf het bedrag van het meubelstuk plus de bezorgkosten via bankoverschrijving over te maken. Het rekeningnummer zal u per mail worden gestuurd.

 

Retour
Via de website bestelde artikelen kunnen retour gestuurd worden binnen 14 dagen na ontvangst. Het retoursturen moet vooraf schriftelijk aangemeld worden via info@ohebbenenhouten.nl en het product dient zorgvuldig verpakt en onbeschadigd bij HEBBEN EN HOUTEN aan te komen. Beschadigde of gebruikte artikelen nemen wij niet retour! Verzendkosten van retourneren (via PostNL of onze eigen bezorgservice) zijn altijd voor rekening van de koper. Let op: de bezorgservice van HEBBEN EN HOUTEN haalt het meubel retour op begane grond.
Op maat gemaakte meubels en woonaccessoires (Individueel maatwerk) worden niet retour genomen.

 

Garantie
De oude en doorleefde uitstraling is het unieke sfeerbepalende element van onze (oude) meubelen. In onze loods kun je de producten vooraf komen bekijken, wij geven geen garanties achteraf. We controleren de originele oude meubelen bij inkoop, maar we kunnen geen garantie geven dat al onze meubelen 100% houtwormvrij zijn. Bij onder andere bouwmarkten zijn producten te koop om meubels eenvoudig en effectief hiertegen te behandelen. Een groot deel van de meubels zijn van hout. Hout is een natuurproduct en werkt altijd! Dit betekent dat, bijvoorbeeld onder invloed van wisselende temperaturen en vochtgehaltes (verwarming, vocht e.d.), kiertjes en scheurtjes kunnen ontstaan. Let op: Bij vloerverwarming is de kans op droogtescheurtjes aanzienlijk groter! . Ook vochtige ruimtes (bijvoorbeeld in oudere huizen die niet geïsoleerd zijn of bij lekkage) kan ook werking/ uitzetting van hout of oxideren van ijzer veroorzaken, controleer dit alvorens de meubelen te plaatsen.
HEBBEN EN HOUTEN is niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van hout en of ijzer.
Tips: Je kunt het werken van hout minimaliseren door de meubels niet te dicht bij vochtige plekken of een verwarming te plaatsen en bij droge lucht waterreservoirs aan uw verwarming te hangen.

 

Klussen in opdracht

Wanneer u een meubelstuk of woon-accessoire door HEBBEN EN HOUTEN laat opknappen, kiest u zelf de nieuwe kleur van het meubelstuk of woon-accessoire. De kleur kan altijd anders uitvallen dan hoe de kleur toont op de kleurenkaart of afbeelding. De kleur kan bijvoorbeeld iets lichter of iets donkerder uitvallen. Hiervoor is HEBBEN EN HOUTEN niet verantwoordelijk of aansprakelijk.

 

Aansprakelijkheid
HEBBEN EN HOUTEN aanvaardt als leverancier geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door gebruik, verkeerd gebruik of misbruik van onze producten.

 

Ontwerpen, afbeeldingen en teksten
HEBBEN EN HOUTEN behoudt de intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de door haar verstrekte ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen en dergelijke. Onze ontwerpen mogen niet zonder onze nadrukkelijke toestemming door anderen gebruikt of nagemaakt worden. Teksten en prijzen zijn onder voorbehoud van drukfouten. Afbeeldingen en teksten van onze website mogen niet zonder onze toestemming gebruikt worden.
Onze foto’s worden met grote zorgvuldigheid gemaakt. We plaatsen meerdere foto’s van elk item om een zo duidelijk mogelijk beeld van het product te geven. Het kan zijn dat de kleuren in de werkelijkheid afwijken van de weergave op je scherm. HEBBEN EN HOUTEN is niet aansprakelijk voor deze afwijkingen.

 

Privacy policy
Als u een bestelling plaatst, hebben wij de gevraagde gegevens nodig om uw bestelling af te handelen en contact met u op te nemen. HEBBEN EN HOUTEN verstrekt uw persoonlijke gegevens NIET aan derden, die niet zijn betrokken bij het uitvoeren van uw bestelling. Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens.

 

Maatwerk
Maatwerkmeubels worden op maat voor de klant gemaakt. Bij het doen van een bestelling van meubels op maat vragen we een aanbetaling van 1/3 van het bedrag, dit is tevens de bevestiging van je bestelling. Als de meubels klaar zijn, wordt het restant betaald bij het bezichtigen en/of afhalen in onze loods of voor transport via derden. Dit laatste kan contant, met pin of via bankoverschrijving.
Door het doen van een bestelling en aanbetaling aanvaard je het bestelde maatwerkmeubel af te nemen tegen de afgesproken prijs. De aanbetaling wordt niet terugbetaald.

 

Levertijd
De levertijd van het meubelstuk zit tussen de 1 en 10 werkdagen. Meestal word het meubelstuk binnen twee werkdagen in de regio Zwolle geleverd. Woont u verder van Zwolle af dan kan het zijn dat het langer duurt dan twee werkdagen omdat de bezorgservice dit moet inplannen. Rond feestdagen en de zomervakantie kan de levertijd uitlopen wegens seizoen pieken en vrije dagen. In overleg met u zoeken we een geschikte leverdatum. Een overschrijding van deze indicatieve leveringstermijn geeft de klant geen recht tot ontbinding en/of schadevergoeding.

 

Uitstraling en afwerking
De maatwerkmeubels van ijzer en van hout worden met de hand gemaakt en geschilderd; de ambachtelijke uitstraling is de charme van deze meubels. Het oude hout kan hier en daar gebruikssporen vertonen en ook het ijzer kan kleine oneffenheden hebben, die kenmerkend zijn voor het materiaal en de ambachtelijke verwerking.
Tip: Omdat kleuren op een computerscherm kunnen afwijken van de werkelijkheid, is het zeer verstandig de kleuren te checken in een verfwinkel of bouwmarkt bij jou in de buurt.

 

Garantie maatwerk
Bij een bestelling van een meubel op maat worden de details besproken en genoteerd; op basis hiervan wordt het meubel gemaakt. We doen onze uiterste best een prachtig product voor je te maken, waar je lang plezier van hebt. We werken met natuurlijke materialen zoals hout en ijzer. Het is een algemeen kenmerk van deze materialen, dat ze kunnen werken onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid. HEBBEN EN HOUTEN is niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van hout en/of ijzer. Bij het algemene stukje over garantie, vind je tips om de werking van bijvoorbeeld hout te beperken.
Zoals bij elk bedrijf waar mensen werken, kan er natuurlijk ook bij ons iets mis gaan. Als dat zo is, neem dan gerust contact met ons op om dit te bespreken. We zullen altijd ons uiterste best doen om foutjes en misverstanden snel en netjes op te lossen en te leren van deze ervaring.

Mocht je nog vragen/opmerkingen hebben m.b.t. de voorwaarden, dan kunt je altijd contact met ons opnemen.